Mediassa

Helsingin Sanomissa julkaistut mielipidekirjoitukseni

Puutteet uudessa translaissa on korjattava 10.5.2022 Kirjoitin sen puolesta, että myös alaikäiset on otettava mukaan translain uudistukseen.

Helsingin on tultava vastaan pienituloisten terapiakuluissa 25.1.2021. Kirjoitin ehdotuksestani psykoterapian omavastuuosuuden subventoinnista Helsingissä.

HSL:n opiskelija-alennus on tärkeä kaikille opiskelijoille 4.9.2020. Otin kantaa HSL:n opiskelija-alennuksen poistamista vastaan.

Opiskelijat pakotetaan velkaantumaan 27.11.2019. Otin kantaa opiskelijan velkataakkaan SYL:n hallituksen jäsenenä.

Opintoraha ja asumistuki eivät riitä kenenkään elämiseen 7.4.2019. Kirjoitin sosiaaliturvan kokonaisuudistuksesta opiskelijoiden toimeentulon näkökulmasta.

Kelan uusi linjaus toimeentulotuesta on opiskelijoille kohtuuton 11.6.2018. HYY:n hallituksen jäsenenä kirjoitin yhdessä hallituksen puheenjohtajan Lauri Linnan kanssa opiskelijan perustoimeentulosta.

Muita mediaesiintymisiä

Yle, 20.4.2023, Päätöksenteosta puuttuu mittari sille, mitä nuorten hyvinvoinnilla tarkoitetaan – ja se tulevan hallituksen pitäisi muuttaa. Kerron artikkelissa, miten nuorten hyvinvointivaje 7861voitaisiin korjata.

Kansan Uutiset, 8.4.2021 Titta Hiltunen: Helsingin päätöksenteossa korostuu liikaa hyväosaisten asema. Kerron artikkelissa, mitä Helsingin vasemmiston vaalikärki "Hyvä Helsinki kuuluu jokaiselle meistä" tarkoittaa minulle.

YLE, 12.12.2019 Osa opiskelijoista haluaa hyötyä matalista koroista, säästää tai sijoittaa lainarahat – arjen menot silti tärkein syy opintolainan nostoon. Kommentoin artikkelissa opiskelijoiden toimeentuloa ja opintotuen muuttumista lainapainotteiseksi.

YLE, 15.9.2019 Pitikö tämän olla ilmasto- ja koulutushallitus? Asiantuntijat odottavat budjetista näyttöjä: “Tavoite ei ole keino”. Vuoden 2019 budjettiriihineuvotteluista tehdyssä artikkelissa edustin korkeakouluyhteisön ääntä SYL:n hallituksen jäsenenä.

Some-keskusteluvideot

11.5.2021 FB-live "Saavutettavaa terapiaa Helsigissä?", jossa minä ja kouluttajapsykoterapeutti Antto Luhtavaara keskustelemme terapiasta ja sen saatavuudesta. Lisäksi esittelen avaukseni terapian omavastuukustannusten korvaamisesta pienituloisille helsinkiläisille. Katso keskustelu täältä.

8.3.2021 Keskustelimme opiskelijoiden joukkoliikenteestä instalivessä yhdessä vihreiden Amanda Pasasen kanssa. Katso keskustelu täältä.

10.12.2020 Olin mukana keskustelemassa Helsingin asuntopolitiikasta yhdessä Mia Haglundin ja Noora Laakin kanssa. Katso keskustelu täältä.