Titta

Olen 30-vuotias kaupunginvaltuutettu, päämäärätietoinen poliitikko ja punavihreä feministi. Toimin politiikassa, koska haluan nähdä maailman, jossa ympäristöä ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Ajan oikeutta mielenterveyteen, ilmastokestävää arkea ja reilua toimeentuloa kaikille. Olen aina heikoimpien puolella.

Helsingin kaupunkipolitiikassa olen erityisesti ajanut mielenterveyspalveluiden saatavuutta nuorille sekä pienituloisille. Olen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja, kaupunginhallituksen varajäsen sekä omistajaohjausta tekevän konsernijaoston jäsen.

Työskentelen tällä hetkellä vaikuttamisen asiantuntijana Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa  ja edistän päivittäin nuorten toimivia mielenterveyspalveluja sekä riittävää sosiaaliturvaa. Olen kokenut ihmisoikeuksien ja reilun toimeentulon puolustaja. Olen opiskellut poliittista historiaa ja valmistunut valtiotieteiden kandidaatiksi. 

Muutin Helsinkiin vuonna 2012. Olen kotoisin Lapin Kemistä, jossa kasvoin duunariperheessä yksinhuoltajaäidin lapsena. Aikoinaan minut nimettiin Kemin kaupunginkirjaston vuoden lainaajaksi ja edelleen minut löytää usein lukemasta. Helsingissä rakastan kesäisiä merenrantoja, diskoa sekä monimuotoista kaupunkikulttuuria. 

Arvot ja tavoitteet

Minut tunnetaan intohimoisena perustulon puolestapuhujana. Punavihreät arvot tarkoittavat minulle kestävän ja yhdenvertaisen maailman luomista sekä eriarvoisuuden poistamista. Feminismini on intersektionaalista. Syrjinnän ja eriarvoisuuden poistaminen yhteiskunnan rakenteita muuttamalla on minulle tärkeä tavoite, jonka eteen teen töitä niin politiikassa kuin arjessa joka päivä. 

Vaikka teen politiikkaa hyvin konkreettisten, ihmisten arkea parantavien asioiden eteen, haluan samalla haastaa kuvittelemaan toisenlaisen maailman, jossa ihmisoikeudet toteutuvat ja ympäristöä kunnioitetaan. Uskon, että arki voi olla luksusta kaikille ja utopioistakin voi tulla totta, yhdessä tekemällä. 

Olen nähnyt läheltä köyhyyden arkipäivää ja vaikeita elämäntilanteita. Erityisesti olen huomannut sen, kuinka vaikeaa voi olla saada tarvitsemaansa apua.  En voi sietää epäoikeudenmukaisuutta - toimintaani ajaa tunne mutta politiikkani perustuu tieteeseen. 

Haluan tehdä kaikkeni, jotta aikamme kaksi suurinta kriisiä eli ilmastonmuutos ja sukupuuttoaalto saadaan hallintaan nopeasti. Ilmastokriisi vaatii yhteiskunnan nopeaa uudelleenjärjestäytymistä. Ilmastotoimet pitää toteuttaa niin, että ne vähentävät eivätkä lisää eriarvoisuutta. 

Helsingin kaupungin luottamustoimet:

  • Kaupunginvaltuutettu (2021-)

  • Kaupunginhallituksen varajäsen (2021-)

  • Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsen (2021-)

Muita luottamustoimia:

  • Vasemmiston valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja (2021-)

  • Vasemmistoliiton sosiaali- ja terveyspoliittisen työryhmän puheenjohtaja (2020-2022)

  • Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL ry:n hallituksen jäsen (2019), vastuulla opiskelijoiden toimeentulo, asuminen ja kestävä kehitys

  • Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n hallituksen jäsen (2018), vastuulla opiskelijoiden toimeentulo, asuminen ja kaupunkipolitiikka

  • Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön HOAS:n valtuuskunnan jäsen (2019-2021)

  • Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n edustajiston jäsen (2016-2022)

  • Vasemmisto-opiskelijoiden Vasop ry:n hallituksen jäsen (2017-2019)