Titta

Olen 28-vuotias kontulalainen punavihreä feministi. Punavihreät arvot tarkoittavat minulle kestävän maailman luomista ja eriarvoisuuden poistamista. Opiskelen poliittista historiaa Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Alt text not available

Helsinkiin muutin vuonna 2012 ja kotouiduin tänne heti. Olen kotoisin Lapin Kemistä, jossa kasvoin duunariperheessä yksinhuoltajaäidin lapsena. Aikoinaan minut nimettiin Kemin kaupunginkirjaston vuoden lainaajaksi ja edelleen minut löytää usein lukemasta. Aikani kuluu pitkälti politiikan parissa, mutta sen lisäksi rakastan ajanviettoa ystävien kanssa, diskoa ja uimista.

Haluan tehdä Helsingistä paikan, jossa kaikilla on mahdollista asua ja elää onnellisena. Rakastan Helsinkiä: merta, saaria ja erilaisia kaupunginosia. Helsingissä rakastan myös aktiivista kaupunkikulttuuria, jota olen myös itse ollut osaltani rakentamassa. Pidän tärkeänä, että kaupungissa on elämää, ääntä ja monipuolisesti mahdollisuuksia riippumattomalle, kaupunkilaisten omaehtoiselle kulttuurille ja tapahtumille.

Alt text not available

Arvot ja tavoitteet

Minut tunnetaan intohimoisena perustulon puolestapuhujana. Feminismini on intersektionaalista eli haluan kiinnittää huomiota moniperustaiseen syrjintään ja toimia sen poistamiseksi. Vaikka teen politiikkaa hyvin konkreettisten, ihmisten arkea parantavien asioiden eteen, haluan myös samalla haastaa kuvittelemaan toisenlaisen maailman, jossa ihmisoikeudet toteutuvat, ympäristöä kunnioitetaan ja arki on luksusta kaikille. 

Olen nähnyt läheltä köyhyyttä, syrjintää, mielenterveysongelmia ja vaikeita elämänvaiheita ja olen itsekin ollut hetkellisesti asunnoton. Erityisesti olen huomannut sen, kuinka vaikeaa voi olla saada tarvitsemaansa apua.  Eriarvoisuuden poistaminen yhteiskunnan rakenteita muuttamalla onkin minulle tärkeä tavoite, jonka eteen teen töitä politiikassa ja arjessa. 

Samalla haluan tehdä kaikkeni, jotta aikamme kaksi suurinta kriisiä eli ilmastonmuutos ja sukupuuttoaalto saadaan hallintaan nopeasti. Ilmastokriisi vaatii yhteiskunnan nopeaa uudelleenjärjestämistä. Ilmastotoimet pitää toteuttaa niin, että ne vähentävät eivätkä lisää eriarvoisuutta. 

Kokemus

Vaikka olen ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa, minulla on jo paljon kokemusta siitä, miten asioida saadaan aikaan ja maailmaa muutetaan. Pitkän linjan aktiivisena opiskelijapoliitikkona olen edistänyt ennen kaikkea toimeentuloa ja asumista, perustuloa ja ympäristöasioita: samoista asioista minut tunnetaan edelleen. 

Viimeiset puoli vuotta olen ollut töissä ihmisoikeusjärjestössä. Työni puitteissa kysymykset ihmisoikeuksia kunnioittavasta sosiaaliturvasta ja oikeudenmukaisesta ilmastosiirtymästä ovat tulleet tutuiksi.

Luottamustoimia:

  • Vasemmistoliiton sosiaali- ja terveyspoliittisen työryhmän puheenjohtaja (2020-)

  • Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL ry:n hallituksen jäsen (2019), vastuulla opiskelijoiden toimeentulo, asuminen ja kestävä kehitys

  • Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n hallituksen jäsen (2018), vastuulla opiskelijoiden toimeentulo, asuminen ja kaupunkipolitiikka

  • Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön HOAS:n valtuuskunnan jäsen (2019-)

  • Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan HYY:n edustajiston jäsen (2016-)

  • Vasemmisto-opiskelijoiden Vasop ry:n hallituksen jäsen (2017-2019)

Alt text not available